Train & Stretch - Versterk je core

Gepost in Online Workout
Geplaatst op donderdag, 28 maart 2024 om 18:19:19

Versterk je core met deze training. We doen een aantal oefeningen en stretchen die goed zijn voor jou lichaam.

Personal Trainer: Shanna Janssen

Niveau: Gemiddeld

Duur: 14 minuten

Doel: Core Training

Omschrijving:

De eerste oefening is een stretch voor je adductoren - Herhaal 20 x per been.

De tweede oefening is de brug, een goede oefening om je core op te warmen en je rug te versterken - Heraal 10 x

De derde oefening is ook weer goed voor je core en het versterken van je rug. We gaan de rug hollen en bollen met gebruik van je ademhaling. Adem in hol en adem uit bol je rug - Herhaal 20 x

De vierde oefening is wat zwaarder mits je deze goed uitvoert. Je core is aangespannen en je verlengt je ene hand naar voren en gekruist je been naar achteren, deze wissel je om zonder je rug te bewegen - Herhaal 10 x

Pak nu even je rust middels een childpose om je op te laden voor het zware deel van de training met gebruik van een kettlebell.

Eerste oefening met kettlebell, lunch met kettlebell lift boven je hoofd. Zorg dat je gewicht niet te zwaar is, want je moet je arm wel kunnen strekken boven je hoofd - Heraal 10 x per been.

Tweede oefening met kettlebell, een balansoefening voor het versterken van je rug en hamstrings. Kom op een been en breng je andere been de lucht in. Let op, je core is aangespannen en je probeert je rug recht te houden met je schouders goed laag, dus weg van je oren geduwd - Herhaal 10 x per been.

De laatste oefening is een diepe squat met kettlebell - herhaal 10 x

Daarna tijd om te stretchen.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i