Train tegen pijn in lage rug - 6 minuten

Geplaatst op zaterdag, 27 april 2024 om 02:09:23

Bij pijn in je lage rug heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen maar ook zeker training om je spieren sterker te maken wat je zal helpen tegen de pijn.

Personal Trainer: Shanna Janssen

Niveau: Gemiddeld

Duur: 6 minuten

Doel: Trainen tegen pijn in lage rug

Omschrijving: In dit filmpje geef ik vier oefeningen die kunnen werken tegen pijn in je lage rug.

Bij de eerste oefening gaat de aandacht naar het actief stretchen van de adductoren, de spieren in de heupen. Je beweegt hierbij je heupen naar voren en weer terug wat kan helpen je rug weer soepeler te maken.

De tweede oefening is een balans oefening voor je core, om deze te versterken door op een been te komen staan. Ook hierbij bewegen we weer vanuit de adductoren alleen houd je nu je heupen stil om je onderrug te leren stabiliseren.

De derde oefening is voor je hamstrings. Wanneer je hamstrings kort en stijf zijn kunnen deze trekken aan je onderrug. In deze oefening verlengen we de hamstrings terwijl we middels het gebruik van een kettlebell deze sterker maken.

De laatste oefening is natuurlijk een squat. "One squat a day keeps the doctor away!" Squatten dus! Maar wel met gebruik van je core spieren. Probeer de oefeningen regelmatig te herhalen. Dus houd het niet bij alleen een workout per week maar probeer elke dag iets te doen aan het sterker maken van jou lichaam.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i