Waarom kiezen voor yoga?

“Yoga is not about the perfect pose, it's about making the pose feel good for your body.”

Yoga vergroot je flexibiliteit door de spieren te stretchen, waardoor je lichaamshouding verbetert. Tegelijkertijd bouw je spierkracht op, wat de kans op blessures minimaliseert en het risico op osteoporose vermindert.

Yoga heeft vaak een positief effect op mensen met rugklachten. Tijdens een yogales warmen je spieren op, waardoor je rug sterker en flexibeler wordt. Warme, sterke en soepele spieren, samen met een betere doorbloeding, voorkomen of verlichten hinderlijke klachten. Je leert je lichaam opnieuw op een goede manier te gebruiken.

Ademhaling is een essentieel onderdeel van yoga. Door ademhaling en beweging te harmoniseren, kun je dieper en bewuster ademhalen, waardoor je meer zuurstof opneemt en afvalstoffen gemakkelijker het lichaam verlaten.

Yoga verlaagt de bloeddruk, verbetert de bloedcirculatie en biedt mentale voordelen, zoals stressvermindering. Het helpt je te schakelen van inspanning naar ontspanning, geeft energie, zelfs op vermoeiende momenten, en bevordert een evenwichtige, positieve levenshouding.

Met een breed scala aan houdingen passen we yoga aan op wat jouw lichaam nodig heeft. Of het nu gaat om stretchen en ontspanning of om het versterken en versoepelen van de spieren, je zult snel de vele voordelen ervaren!

Ik nodig je graag uit voor een van mijn groepslessen of voor een persoonlijke sessie.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i