Wat gebeurt er tijdens een massage?

“Your body is your reflection of your life.”

Een massage boek je omdat je het nodig hebt. Wat voor mij belangrijk is, is om jou op dat moment te geven wat jouw lichaam nodig heeft en zeker te luisteren naar jouw wensen voor de massage.

Op mijn manier combineer ik sportmassage met ontspanning, waarbij ik verschillende stretchtechnieken en drukpunten gebruik. Hierdoor zul je anders van de massagebank afkomen dan toen je erop ging liggen.

Zowel het hoofd als de voeten krijgen bij mij speciale aandacht, omdat voeten veel vertellen over je lichaam en we tussen onze oren spanning creëren waarop ons lichaam reageert. Als we het hoofd tot rust kunnen brengen, geloof ik dat het lichaam daarna ook beter kan ontspannen.

In onze drukke maatschappij, waarin we allemaal wel wat meer behoefte hebben aan ontspanning, is een massage vergelijkbaar met sporten en gezond eten. Het is belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Wist je dat een massage kan helpen om een diepere vorm van ontspanning te bereiken?

Bovendien biedt een massage vele andere voordelen. Het verbetert de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen, wat vaak resulteert in een stralende huid. Een massage verhoogt het aantal witte bloedcellen in je bloed, wat helpt bij het bestrijden van infecties en virussen. Ook wordt het stresshormoon cortisol verlaagd, wat kan leiden tot een rustiger, meer ontspannen en vrolijker gevoel na de massage.

Bij beweging maakt je lichaam melkzuur aan, een afvalstof die normaal goed wordt afgevoerd. Soms ontstaan er knopen, bundeltjes spiervezels die aan elkaar kleven en de soepele beweging belemmeren. Tijdens een massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor je lichaam het melkzuur weer goed kan afvoeren en jij vrijer kunt bewegen.

Een massage is als een onderhoudsbeurt voor je lichaam. Ik laat je graag zelf de positieve effecten ervaren.

HOOFDMASSAGE

Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen rond het hoofd vormen. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Elk drukpunt staat voor verschillende aspecten van je leven. Door deze punten zachtjes aan te raken, ontlaad je opgeslagen informatie, wat leidt tot meer rust in je hoofd, ontspanning in je lichaam en ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Dit is als het ware het defragmenteren van je harde schijf, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe helpende overtuigingen en emoties.

VOETREFLEXOLOGIE

Voeten zijn de basis van je gezondheid, en volgens de voetreflexologie weerspiegelen ze je hele lichaam. Ze tonen of je gezond en fit bent. Voetreflexologie helpt het natuurlijk evenwicht van lichaam en geest te herstellen. Alle zenuwen, spieren, organen en gewrichten hebben reflexzones in de voeten. Door druk uit te oefenen op deze punten, activeer je het zelfhelende vermogen van je lichaam en herstel je het natuurlijk evenwicht. Dit bevordert de bloedcirculatie en energiestroming, stimuleert het zenuwstelsel en verbetert de afvoer van afvalstoffen.

Voetreflextherapie kan uitkomst bieden bij verschillende lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Het kan klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen, waaronder vermoeidheidsklachten, stress, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, migraine, gewrichts- of spierklachten, menstruatieproblemen en overgangsverschijnselen. Het helpt ook om te ontspannen, geeft energie, verhoogt de weerstand en houdt je in balans.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i