Wat gebeurt er tijdens een massage?

“Your body is your reflection of your life.”

We leven in een drukke maatschappij, waarin we misschien allemaal wel wat meer behoefte hebben aan ontspanning. Net als sporten en gezond eten, is ontspanning belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Wist je dat een massage helpt om een diepere vorm van ontspanning te bereiken?

Daarnaast bieden massages nog zoveel andere voordelen. Een massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen. Het resultaat is vaak een stralende huid.

Een massage verhoogt het aantal witte bloedcellen in je bloed, wat helpt om infecties en virussen te bestrijden. Daarnaast wordt het stresshormoon cortisol verlaagd. Een overschot van dit hormoon kan zorgen voor gezondheidsklachten, waaronder depressieve verschijnselen. Na een massage voel je je rustiger, meer ontspannen en vrolijker.

Bij bewegen maakt je spier melkzuur (een afvalstof) aan, wat normaal goed wordt afgevoerd door de bloedvaten in de spier. Soms gaat het wel eens mis, en ontstaan er knopen, een bundeltje spiervezels wat aan elkaar kleeft en niet meer soepel in en uit elkaar kan bewegen. Die knopen zorgen dat de spier korter is, waardoor je dat trekkende gevoel in je spieren kan ervaren. Tijdens een massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor je lichaam het melkzuur weer goed af kan voeren en jij je lichaam weer vrijer kunt bewegen.

Een massage kun je zien als een soort onderhoudsbeurt voor je lichaam. Ik laat je graag de positieve effecten zelf ervaren.

© 2023 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i