Stretch voor mannen - 6 minuten

Geplaatst op dinsdag, 16 april 2024 om 19:32:04

Stretchen is een essentieel onderdeel voor het beoefenen van iedere sport en je gezondheid. Mannen die veel sporten hebben vaak korte hamstrings. Zie yoga als een goede warming-up en cooling down voor je lichaam als basis voor je workouts. Voetballers hebben over het algemeen zeer korte spieren. De korte spieren kunnen ernstige schade oplopen bij explosieve bewegingen. Goed stretchen voorkomt het risico op blessures en helpt om flexibel te blijven. Door yoga te doen leer je je ademhaling te beheersen. Tevens zorg je voor een verbetering van balans en souplesse van je lichaam.

Hardlopers hebben baat bij lange spieren en een bewuste ademhaling. Yoga helpt je een betere lichaamshouding aan te nemen. Veel klachten zoals pijn in de onderrug, nek en schouder of knieproblemen zijn een gevolg van een verkeerde houding. Of een disbalans in het lichaam, waardoor er veel druk op de spieren en gewrichten ontstaat. Met yoga kun je deze balans herstellen.

Niveau: Makkelijk

Duur: 6 minuten

Doel: Lichaamsstretch voor meer mobiliteit en met de aandacht naar hamstrings

Omschrijving: Een korte lichaamsstretch van 6 minuten als warming-up voor je begint met sporten. Tevens ook een goede cooling down voor na het sporten.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i