Vegetarische Wellington

Gepost in Recepten
Geplaatst op donderdag, 2 mei 2024 om 13:12:01

Het maken van een Wellington lijkt heel moeilijk, maar dat is het niet! Met dit recept lukt het iedereen een heerlijke vegetarische Wellington te serveren. En natuurlijk kun je het jezelf heel moeilijk maken er wat moois van te bakken, maar uiteindelijk gaat het om de heerlijke smaak, echt een aanrader!

Dit heb je nodig:

  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1 grote rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje (verkruimeld)
  • 1 rode peper
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 300 gram verse spinazie
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • verse tijm


Optioneel:

  • 50 gram gepelde kastanjes
  • eigeel om het deeg mee te bestrijken

En zo maak je dit recept:

1. Bladerdeeg laten ontdooien, bakplaat met bakpapier bekleden en oven voorverwarmen op 180 graden.

2. Snijd de ui, knoflook, rode peper en champignons in stukjes. Bak deze samen met de bouillonpoeder en verse tijm.

3. Hak de walnoten fijn en wanneer je deze gebruikt ook de kastanjes.

4. Spinazie even wokken tot het zacht is. Al het vocht er goed uitknijpen.

5. Leg 4 pakjes bladerdeeg naast elkaar in de lengte en laat deze iets overlappen, zodat je ze goed kunt aandrukken.

6. Verdeel hierop de spinazie, champignonmengsel en daarbovenop de fijngehakte noten. Wel de randen vrijlaten.

7. Daarover heen de andere 4 plakjes bladerdeeg. Alle randen goed aandrukken.

8. Bestrijk de bovenkant met eigeel en bak voor 30 min op 180 graden.


Eet smakelijk!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i