Paddenstoelenrisotto

Gepost in Recepten
Geplaatst op woensdag, 24 april 2024 om 01:02:48

Risotto houd je warm, vult goed en is natuurlijk superlekker! Heerlijk tijdens kouden winterse dagen. En paddenstoelen helpen voor een goede weerstand dus geniet van dit recept:

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 750 ml bouillon van paddenstoelen
  • 2 stengels bleekselderij (in dunne plakken gesneden)
  • 100 gr risottorijst
  • 100 gr bloemkoolrijst (bloemkool fijnmalen)
  • 1 klein glas wijn (witte wijn of rode wijn naar smaak)
  • 200 gr wilde paddenstoelen (cantharellen, eekhoorntjesbrood enz.)
  • Grote eetlepel mascarpone (of meer naar smaak)
  • Bieslook
  • Parmezaanse kaas

En zo maak je het:

  1. Doe de bouillon in een pan en breng het aan de kook.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hoge pan en voeg de sjalotten toe, bij deze kort en voeg de bleekselderij toe en bak voor 2 minuten.
  3. Roer de rijst erdoor en bak nog 2 minuten. Schenk de wijn erbij en blijf koken tot het helemaal is opgenomen.
  4. Voeg 1 soeplepel bouillon toe en kook al roerend totdat de bouillon is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is.
  5. Voeg als laatste de bloemkoolrijst toe en verwarm deze kort mee tot de bloemkool beetgaar is.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  7. Roer ze vervolgens door de risotto, voeg de mascarpone toe aan de risotto en serveer met bieslook en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i