Paddenstoelenrisotto
Geplaatst op donderdag, 23 januari 2025 om 17:05:15
Risotto houd je warm, vult goed en is natuurlijk superlekker! Heerlijk tijdens kouden winterse dagen. En paddenstoelen helpen voor een goede weerstand dus geniet van dit recept:
Ingrediënten:
- 2 sjalotten
- 2 el olijfolie
- 750 ml bouillon van paddenstoelen
- 2 stengels bleekselderij (in dunne plakken gesneden)
- 100 gr risottorijst
- 100 gr bloemkoolrijst (bloemkool fijnmalen)
- 1 klein glas wijn (witte wijn of rode wijn naar smaak)
- 200 gr wilde paddenstoelen (cantharellen, eekhoorntjesbrood enz.)
- Grote eetlepel mascarpone (of meer naar smaak)
- Bieslook
- Parmezaanse kaas
En zo maak je het:
- Doe de bouillon in een pan en breng het aan de kook.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hoge pan en voeg de sjalotten toe, bij deze kort en voeg de bleekselderij toe en bak voor 2 minuten.
- Roer de rijst erdoor en bak nog 2 minuten. Schenk de wijn erbij en blijf koken tot het helemaal is opgenomen.
- Voeg 1 soeplepel bouillon toe en kook al roerend totdat de bouillon is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is.
- Voeg als laatste de bloemkoolrijst toe en verwarm deze kort mee tot de bloemkool beetgaar is.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Roer ze vervolgens door de risotto, voeg de mascarpone toe aan de risotto en serveer met bieslook en Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!