Pompoen curry

Gepost in Recepten
Geplaatst op maandag, 29 juni 1665 om 00:00:00

Een heerlijke vegetarische curry met de zoete smaak van pompoen. Ideaal voor in de herfst wanneer de verse pompoen in het seizoen is. Je maakt deze curry in één pan en binnen een half uur is de curry klaar. Dit heb je nodig:

  • 250 ml kokosmelk
  • Currypasta *
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • stukje verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 pompoen in grote, hapklare stukken
  • pompoenpitten (uiteraard uit de pompoen zelf)

Optineel:

  • handje pinda's of cashewnoten

En zo maak je het:

  1. Snijd de uien fijn en bak in een klein scheutje olie op zacht vuur even aan, voeg ook de pompoen toe aan de pan.
  2. Snijd de knolflook, gember, peper fijn en voeg ook deze toe.
  3. Meng de currypasta door de groente en bak even mee, waarnaar je de kokosmelk toevoegd en de curry op zacht vuur kunt laten pruttelen.
  4. Bak de pompoenpitten in een droge pan.
  5. De curry is klaar als de pompoen zacht gekookt is. Laat nog even met de deksel in de pan staan met het vuur uit.
  6. Voeg bij serveren de pompoenpitten toe en eventueel de noten.

Eetsmakelijk!

* Zelf vind ik deze erg lekker en te verkrijgen bij de supermarkt: https://www.fairtradeoriginal.nl/product/thaise-gele-curry-kruidenpasta/

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i