Gegrilde pompoen

Gepost in Recepten
Geplaatst op dinsdag, 30 november 2021 om 00:00:00

Een heel eenvoudig recept maar je moet wel even je spierballen gebruiken om de pompoen in kleine stukken te hakken. De Hokkaido pompoen kun je met schil en al opeten. Het vruchtvlees is zoet en stevig voor een lekkere bite.

Dit heb je nodig:

  • 1 Hokkaido pompoen 
  • 2 Teentjes knoflook
  • Tijm
  • Ovenschaal

En zo bereid je de pompoen:

  1. Verwarm de oven voor op 180c.
  2. Snijdt de pompoen in gelijke stukken en verdeel over de ovenschaal. Je legt de stukken op hun schil zodat je geen olie of boter nodig hebt.
  3. Kneus de knoflookteentjes en voeg deze met schil en al toe in de ovenschaal.
  4. Bestrooi de pompoen met tijm.
  5. Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten.
  6. Zodra de pompoen zacht is haal je deze uit de oven, snijdt de knoflook fijn en samen met wat zout strooi je deze over de stukken heen. 

Echt eenvoudig gezond en om je vingers bij op te eten!

Gerelateerde blogs

© 2022 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i