Een vegetarische chili vol smaak en nog eenvoudig om te maken ook. Je krijgt door de zoete aardappel een zoete smaak, wat lekker is bij de hete pepers die je in de chili gebruikt. Dit heb je nodig:
Optineel:
Zo maak je dit gerecht:
1. Snijd de rode ui fijn en snijd de zoete aardappelen in hapklare stukjes.
2. Bak de ui in wat olie en voeg de zoete aardappelen toe met de cacao- en paprikapoeder, bak op zacht vuur.
3. Snijd de tomaten, paprika's, knoflook, chilipepers fijn en voeg deze toe in de pan en breng aan de kook.
4. Zodra de zoete aardappelen zacht zijn gekookt is de chili klaar.
5. Prak de avocado fijn met een vork en voeg deze toe aan de chili, dit geeft een romige smaak. Knijp de limoen of citroen uit boven de pan en voeg eventueel de koriander of munt toe.
Eetsmakelijk!
© 2025 Shanna Janssen