Pompoen ragout

Gepost in Recepten
Geplaatst op donderdag, 2 mei 2024 om 12:38:21

Een bijzonder smaakvol gerecht die je op een feestelijke manier kunt serveren in een pompoen. Pompoen is een uitstekende bron van vezels, die je darmen actief houden en gezonde darmbacteriën voeden. Door deze heerlijke pompoen ragout klaar te maken, werk je dus ook aan gezonde darmen.

Dit heb je nodig:

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • bakje kastanje champignons
  • doperwten (diepvries)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 30 g bloem
  • 300 ml (paddenstoelen) bouillon

om erbij te serveren:

  • zilvervliesrijst
  • bakje ongezouten notenmix
  • peterselie

Zo maak je het:

1. Kook de rijst in ruim water.

2. Snijd het kapje van de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Hol de pompoen verder uit en laat 1 cm vruchtvlees zitten. Snijd het verwijderde vruchtvlees in blokjes en kook 6 minuten in water met zout. Giet af en pureer met de staafmixer.

3. Verhit olie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook kort. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak mee. Doe de bloem erbij en laat al roerend in 2 minuten gaar worden. Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Doe de pompoenpuree erbij met de doperwten en laat de ragout 5 minuten zachtjes koken.

4. Meng de noten en de peterselie door de rijst. Schep de ragout in de pompoen en serveer met de notenrijst.

Eetsmakelijk!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i