Lasagne Gegrilde Groenten

Gepost in Recepten
Geplaatst op maandag, 11 december 1606 om 20:00:00

Wie houdt er niet van lasagne? En met gegrilde groenten in plaats van de lasagnebladen krijg je nog meer smaak. Ricotta heeft een milde, zacht zoete smaak en bevat een laag zout- en vetgehalte.

Natuurlijk kun je varieren betreft groente, maar dit is mijn favoriete recept voor lasange:

  • 6 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 aubergine (en/of courgette)
  • 2 blikken gezeefde tomaten
  • pijnboompitten
  • 250 gr ricotta
  • basilicumblaadjes

Zo maak je deze heerlijke lasange:

1. Fruit de sjolotjes met de knoflook in een pan en voeg daar de gezeefde tomaten aan toe. Laat op zachtvuur inkoken tot de saus indikt.

2. Snijd dunne plakken van de aubergine en/of courgette in de lengte en gril deze aan beide kanten.

3. Je kunt nu de lasagne opbouwen in een ovenschaal met de gegrilde aubergine/courgette, tomatensaus, pijnboompitten, ricotta kaas en basilicum blaadjes.

4. In de oven voor 40 min op 180 graden, laat nog even een klein beetje afkoelen voor je de lasagne aansnijdt.

En als je nog wat overhoudt, de dag erna smaakt de lasagne nog beter! Eetsmakelijk!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i