Hongaarse Zuurkool

Gepost in Recepten
Geplaatst op donderdag, 9 mei 2024 om 01:33:48

Zuurkool op z'n Hongaars, een eenvoudig en smaakvol gerecht wanneer je eens wat anders wilt proberen met zuurkool. Zuurkool bevat melkzuurbacteriën die door fermentatie zijn ontstaan. Deze melkzuurbacteriën zijn goed voor je darmen en de gunstiger de bacteriesamenstelling in je darmen, hoe gunstiger dat werkt voor je hersenen.

Dit heb je nodig:

  • 1 zoete ui
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 g verse zuurkool (uitgelekt)
  • 250 ml bouillon
  • tijm

Zo maak je het:

1. Laat de zuurkool uitlekken, snijdt de ui fijn en bak deze in wat olie glazig.

2. Voeg de paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak deze kort mee.

3. Nu is het tijd om de zuurkool toe te voegen met de tijm en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de zuurkool in 20 min gaarstoven.

Lekker met gepofte aardappel. Eetsmakelijk!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i