Havermout Snickers

Gepost in Recepten
Geplaatst op vrijdag, 29 maart 2024 om 10:55:01

Een van de vele redenen om havermout elke dag bij het ontbijt te eten, is dat het je langer een vol gevoel heeft. Dit gevoel komt door de complexe koolhydraten, die ook langzaam absorberende koolhydraten genoemd kunnen worden. Een ontbijt nodig waar je nog een aantal uur op door kan? Probeer dit recept!

Dit heb je nodig:

80 gr havermout

1 el cacao

1 el maca poeder

2 tl kaneel

400 ml amandelmelk

2 el pindakaas

4 dadels

Optioneel: stukjes pure chocolade en pinda’s

Meng havermout, cacao, maca en kaneel door de amandelmelk en laat de havermout een nacht wellen in de koelkast. Roer de volgende dag alles nog een keer goed door. Mix de pindakaas met de dadels en een scheutje amandelmelk (eventueel wat zeezout) in de blender tot een soort karamel. Verdeel de karamel over de havermout. Garneer met de stukjes chocolade en pinda’s.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i