Gado Gado

Gepost in Recepten
Geplaatst op maandag, 13 december 1632 om 00:00:00

Gado gado betekent letterlijk 'mengsel' en is een bekend Indonesisch gerecht die bestaat uit groenten met pindasaus die zeer eenvoudig te maken is. Dit heb je nodig:

  • halve komkommer
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr witte kool
  • 100 gr taugé
  • lente ui om te garneren

Ingredienten voor de pindasaus:

  • 5 el pindakaas
  • 250 ml water
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sambal

Zo maak je het:

  1. Blanceer de sperziebonen en witte kool kort in kokend water en laat deze daarna direct afkoelen in koud water. Snijd de komkommer in dunne reepjes en voeg alle groenten samen op een bord.
  2. Meng in een pan de pindakaas, ketjap manis en sambal, roer deze goed door elkaar.
  3. Voeg water toe en verhit op een lage temperatuur. Laat de pindasaus langzaam opwarmen.
  4. Serveer de pindasaus nu over de groenten en eetsmakelijk!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i