Adem naar focus

Geplaatst op zaterdag, 20 november 1683 om 00:00:00

Om goed te kunnen presteren heb je een goede ademhaling nodig. Wanneer je focus nodig hebt werkt het niet om oppervlakkig te ademen, dan ben je in je fight or flight modus en dus aan het overleven. Wanneer je rustig bent kun je de wereld om je heen beter in je opnemen en kun je beter met prikkels omgaan.

Duur: 11 minuten

Doel: Ontspanning

Omschrijving:

In deze korte video oefen je om je ademhaling even vast te zetten. We houden de ademhaling niet in maar nemen een korte pauze voor we weer doorgaan met ademhalen. We ademen straks 4 seconden in en 4 seconden uit, waarnaar we 4 seconden de adem gaan vasthouden na de inademing en daarna ook een aantal keer na de uitademing. Merk bij deze twee manieren het verschil op voor jezelf. Hierna zullen we ook de adem na zowel de in- als uitademing vasthouden of mooier gezegd, pauzeren. Naar het einde toe gaan we de seconden van pauzeren verdubbelen. Merk op hoe dit voor jou werkt, succes!

Tip: luister naar rustige muziek in plaats dat je veel naar de radio luistert of harde muziek. Begrijp dat dit een invloed heeft op jouw ademhaling.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i