Overleven maakt je sterk

Gepost in Mindfulness
Geplaatst op vrijdag, 13 januari 2023 om 00:00:00

We zijn geen overlever, om optimaal van dit leven te kunnen genieten, we zijn aan het overleven. Je verdoven met positiviteit maakt je niet sterker en het betekent ook niet dat er geen negativiteit is. 

Sterker word je door te overleven van negativiteit. 

Jezelf willen verdoven betekent vaak dat je niet sterk genoeg bent. Je kiest er dan voor het te negeren. 

En waarschijnlijk komt de wens naar verdoving of het te willen negeren door stress en angst. In plaats weg te rennen voor stress en angst kun je ook je lichaam sterker maken om hier mee om te leren gaan. 

Geef je lichaam meer stress op een natuurlijke manier om sterker te worden voor de stress die het leven geeft. Want je kunt wel zeggen weg te blijven van stress, maar uiteindelijk zul je door het te negeren niet zonder stress leven, want je negeert het, maar het is er wel. 
Je zult jezelf heel diep moeten begraven om te kunnen blijven negeren wat er om je heen gebeurt, maar ben je begraven dan leef je niet meer. Dat is een hard feit.

Het is belangrijk dus het leven aan te gaan, te overleven en hier niet bang voor te zijn. Om te overleven heb je al je zintuigen nodig. Dit maakt dat je leeft en dit heeft niks met verdoven te maken. 

Als je pijn hebt zul je het moeten leren begrijpen zodat je kunt overleven in deze pijn. Komt pijn door stress, geef je lichaam dan stress op een natuurlijke manier. Bijvoorbeeld koud water, zonder iets te verdoven zet je met koud water al je zintuigen aan en op scherp om te overleven. En laat dit een gezonde drug zijn om te voelen dat je leeft.

Zit pijn in je lichaam, maak je lichaam dan sterker tegen die pijn. Leer waar je pijn zit en negeer dit niet. Loop niet weg van je pijn, verdoof het ook niet. Maar ga het aan en overleef je pijn, wordt sterker. 

© 2023 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i