Overleven maakt je sterk

Gepost in Mindfulness
Geplaatst op zaterdag, 2 december 2023 om 06:39:23

We zijn geen overlevers; om optimaal van dit leven te genieten, zijn we bezig met overleven. Je verdoven met positiviteit maakt je niet sterker, en het betekent ook niet dat er geen negativiteit is.

Sterker word je door te overleven in negativiteit.

Jezelf willen verdoven betekent vaak dat je niet sterk genoeg bent. Je kiest er dan voor om het te negeren.

Waarschijnlijk komt de wens naar verdoving of het willen negeren door stress en angst. In plaats van weg te rennen voor stress en angst, kun je ook je lichaam sterker maken om hiermee om te leren gaan.

Geef je lichaam meer stress op een natuurlijke manier om sterker te worden voor de stress die het leven geeft. Je kunt wel zeggen dat je weg wilt blijven van stress, maar uiteindelijk zul je door het te negeren niet zonder stress leven, want je negeert het, maar het is er wel. Je zult jezelf heel diep moeten begraven om te kunnen blijven negeren wat er om je heen gebeurt, maar als je begraven bent, leef je niet meer. Dat is een hard feit.

Het is dus belangrijk om het leven aan te gaan, te overleven en hier niet bang voor te zijn. Om te overleven heb je al je zintuigen nodig. Dit maakt dat je leeft, en dit heeft niets met verdoven te maken.

Als je pijn hebt, zul je het moeten leren begrijpen zodat je kunt overleven in deze pijn. Komt pijn door stress, geef je lichaam dan stress op een natuurlijke manier. Bijvoorbeeld met koud water. Zonder iets te verdoven, zet je met koud water al je zintuigen aan en op scherp om te overleven. Laat dit een gezonde prikkel zijn om te voelen dat je leeft.

Zit er pijn in je lichaam, maak je lichaam dan sterker tegen die pijn. Leer waar je pijn voelt en negeer dit niet. Loop niet weg van je pijn, verdooft het ook niet. Ga het aan en overleef je pijn, word sterker.

© 2023 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i