“Dansen op de golven”

Gepost in Mindfulness
Geplaatst op zondag, 28 april 2024 om 07:14:37

Vorig jaar vroeg mijn vriendin Maaike Hoogenboom of ze me mocht interviewen over gezonde voeding. Ze werkte aan een boek over haar ervaring met kanker en wilde een positieve boodschap delen met de wereld via haar verhaal.

Ze benaderde me in een tijd waarin mijn eigen moeder de diagnose kanker kreeg. Ik voelde me vereerd dat ze me hiervoor vroeg, maar wat weten we eigenlijk echt over gezondheid en hoe kunnen we dat nastreven in deze complexe wereld?

Voeding is onze brandstof, en door gezonde keuzes te maken, ervaren we meteen de voordelen: we voelen ons beter en hebben meer energie. Maar of je dan vrij blijft van kanker, dat is helaas in deze wereld niet eenvoudig te zeggen; het is veel complexer.

Het is cruciaal dat je begrijpt dat je lichaam een reflectie is van wat er zich tussen je oren afspeelt.

Ik durf te beweren dat kanker het resultaat kan zijn van alles wat mensen creëren, terwijl de natuur niet bedoeld is om dit te laten gebeuren.

In deze wereld zijn er zoveel andere factoren in het spel waar we niet tegenop kunnen, dus ook niet alleen met voeding. Laat voeding echter wel een ondersteuning voor je zijn; neem de tijd en aandacht om meer te leren over wat voeding voor jouw lichaam kan betekenen.

Wanneer je ziek bent, is het soms al te laat. Maar we zijn niet geboren om te sterven; geloven in leven is wat je kracht kan geven.

Lees in dit boek over de ervaringen van anderen. Misschien biedt het steun aan degenen die het nodig hebben in moeilijke tijden:

https://metmijerbij.nl/boek-2/

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i