Loslaten

Gepost in Mindfulness
Geplaatst op zaterdag, 23 januari 1649 om 20:00:00

Wat is loslaten nou eigenlijk? Loslaten geeft verlossing. In een druk leven waar we ons aan alles vastklampen en we het besef niet meer hebben van loslaten om het leven lichter te maken, want in alle stress maken we het leven veel te zwaar.

Laat los wat niet van jou is, makkelijk gezegd, zolang wij alles blijven toe-eigenen en aan alles vastklampen kunnen we niet loslaten. En deze maatschappij helpt je hier niet bij. Het leidt je af van wat werkelijk belangrijk is.

Gezond zijn maakt dat je lekker in je vel zit en je een tevreden gevoel hebt. Dit is in alle eenvoud een gelukkig gevoel. Maar wanneer je van alles bezit en mee draagt wat jou meer stress geeft dan tevredenheid mag je je afvragen hoe het met jou gezondheid gesteld is. We kunnen lichamelijke problemen krijgen zonder dat je dit echt opmerkt.

Stress zorgt ervoor dat je door kunt gaan en kan jou daarvoor zelfs verdoven voor wat er gaande is in jou lichaam. Zolang je dit blijft negeren en het van kwaad tot erger wordt is het lichaam een keer op. Dan is het klaar. En kun je nog maar één ding doen om je lichaam weer echt te laten herstellen en dat is loslaten.

Laat los wat jou belemmerd in je tevredenheid. Geluk is een groot woord maar tevreden zouden we ons allemaal kunnen voelen mits we goed naar ons lichaam luisteren. Maar überhaupt het luisteren naar ons lichaam voelt voor vele vreemd. We zijn ver van de natuur komen te staan, maar het zal altijd het meest belangrijk blijven te leren hoe jou lichaam werkt en wat het beste is voor jou om tevreden te kunnen zijn.

Herhaal in jou hoofd het woord: loslaten. Blijf dit herhalen zodat je brain hier over blijft nadenken, wat loslaten voor jou betekent en misschien leert het jou wat je mag loslaten om jou leven lichter te maken.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i