Yoga effectief tegen lage rugpijn

Gepost in Yoga
Geplaatst op zaterdag, 21 augustus 1610 om 20:00:00

Yoga in het algemeen verhoogt het lichaamsbewustzijn enorm en verbetert de houding. Er is zelfs wetenschappelijk bewijs dat yoga meer voordeel kan geven bij lage rugpijn dan fysiotherapie. Verschillende onderzoeken geven aan dat yoga een effectieve behandeling kan zijn voor chronische of terugkerende lage rugpijn.

De volgende punten verklaren dit:

  • Allereerst versterken yoga-oefeningen de rugspieren en de buikspieren. Beide spiergroepen zijn essentieel voor het behouden van een goede lichaamshouding en voor beweging van het lichaam. Door die spieren te versterken en hun controle en bewustzijn te vergroten, kan rugpijn aanzienlijk worden verminderd of zelfs vermeden.
  • Ten tweede rekken yoga-oefeningen, naast het versterken, ook de spieren uit en laten ze ontspannen. Mensen met lage rugpijn kunnen veel baat hebben bij het strekken van niet alleen de rugspieren, maar het hele lichaam. Door bijvoorbeeld de hamstringspieren te strekken, wordt de beweging van het bekken groter en worden spanning en stress in de onderrug verminderd.
  • Ten slotte stimuleren yoga-oefeningen de bloedstroom door het lichaam, waardoor voedingsstoffen door het lichaam kunnen worden vervoerd en gifstoffen uit het lichaam kunnen worden verwijderd.

De volgende oefeningen kunnen je helpen bij lage rugpijn:

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i