Train je voeten!

Gepost in Fitness / Yoga
Geplaatst op zondag, 14 april 2024 om 21:13:25

Wist je dat we hier in het westen de duurste schoenen verkopen, maar de meeste voetproblemen tellen?

Door je voetspieren te trainen kun je ze versterken voor betere ondersteuning voor de botten en gewrichten in je voeten. Maar ook voor een betere balans en stabiliteit, wat belangrijk is naarmate we ouder worden. Met sterke voeten neemt het risico op uitglijden of struikelen af.

Het trainen van je voeten is belangrijk omdat je voeten een belangrijke rol spelen in je dagelijkse bezigheden en je algehele gezondheid. Regelmatige voettraining kan voetproblemen helpen voorkomen denk bijvoorbeeld aan platvoeten en hielspoor.

De belangrijkste tip voor gezonde voeten: loop zoveel mogelijk op blote voeten!

Het lopen op blote voeten verstevigt je pezen, spieren en de boog van je voeten. Als je op verschillende oppervlakken op blote voeten loopt, worden je voeten gestimuleerd en geactiveerd, bijvoorbeeld als je op gras, zand of harde grond loopt. Op deze manier krijgen je voeten een gratis massage en de frisse lucht is ook nog eens goed voor ze.

Met eenvoudige oefeningen kun je elke dag veel voor je voeten betekenen, want sterke voetspieren voorkomen vergroeiingen. Het bewust aansturen en bewegen van de tenen helpt om de spieren sterker te maken. Probeer maar eens je tenen te spreiden, op te trekken, of te buigen.

Het is belangrijk je bewust te maken van het gebruik van je voeten en tenen. Wanneer je rechtop staat, duw je tenen dan goed in de grond zodat je de druk op je voorvoet goed verdeeld. Je hielen zijn er voor stabiliteit, je tenen voor de demping in je voorvoet en balans wanneer je loopt. Stamp dus niet rond maar til die voeten op!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i