Zuurkool voor je weerstand

Gepost in Voeding
Geplaatst op zaterdag, 27 april 2024 om 00:26:31

Het is weer tijd voor zuurkool uit het vat om je weerstand goed te houden.

Zuurkool is gefermenteerde kool die rijk is aan immuunversterkende probiotica, vezels, melkzuren, vitaminen en mineralen. Eet de zuurkool ongekookt en ongewassen voor een gezonde darmflora, wat goed is voor je weerstand, gewichtstoename voorkomt, stress vermindert en gezond is voor de hersenen.

Vroeger was fermenteren een veelgebruikte methode om voedselbederf tegen te gaan. Door het fermentatieproces ontstaat de groei van gunstige probiotica, wat goede bacteriƫn zijn die beschermen tegen gifstoffen en schadelijke bacteriƫn. Ze verbeteren je spijsvertering en algehele gezondheid.

Probiotica zoals die in zuurkool kunnen zelfs je darmflora herstellen na schade door het gebruik van antibiotica. Ze maken de voeding beter verteerbaar, waardoor de darmen vitamines en mineralen erin beter kunnen opnemen.

Wanneer je voorverpakte zuurkool koopt uit de winkel, is deze vaak gepasteuriseerd, een proces dat de gunstige probiotica doodt. Let dus op dat deze niet is gepasteuriseerd, geen toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen bevat.

Het beste is om zuurkool direct uit het vat te kopen.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i