Meer energie door bodemvoeding

Gepost in Voeding
Geplaatst op zaterdag, 27 april 2024 om 05:39:02

Iedereen weet dat je meer energie zult krijgen door het eten van de juiste voeding. Maar waar haalt het voedsel zijn energie vandaan om jou te voeden?

De natuur is heel logisch in elkaar gezet en wij zijn eigenlijk de enige die hier heel onlogisch mee omgaan.

De kracht van voedsel zit in de bodem. Maar wanneer je de bodem uitput kan er geen energierijke voeding uit groeien.

Gelukkig zijn er nog gepassioneerde boeren die logisch nadenken en de natuur in zijn kracht willen gebruiken en zo krijgen we: Bodemischfood oftewel bodemvoeding.

Maar wat is bodemvoeding?

Een gezonde bodem bevat voedingsstoffen die de groei en ontwikkeling van planten ondersteunen. Alle processen en elementen in de bodem die deze nodige voedingsstoffen leveren aan planten verwijzen naar bodemvoeding.

Bodemvoeding is heel belangrijk voor de landbouw, omdat het bepaalt hoe goed gewassen kunnen groeien en welke voedingsstoffen ze kunnen opnemen. Een gebrek aan essentiƫle voedingsstoffen in de bodem kan leiden tot een verminderde gewasopbrengst, verhoogde vatbaarheid voor ziekten en plagen, en verminderde voedingswaarde van de geteelde gewassen.

Een gezonde bodem met voldoende bodemvoeding vermindert de afhankelijkheid van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Door de natuurlijke balans in de bodem te herstellen, kunnen boeren op een duurzame manier landbouw bedrijven, wat goed is voor zowel de gewassen als het milieu.

In de groentenwinkel van Familie Broos (Plesmanlaan 136, Maarssen) verkopen ze Bodemvoeding. Of vraag hierna bij jou eigen groetenboer, zo draag je echt iets bij aan de natuur wat direct een positieve uitwerking heeft op jou gezondheid!

Zie de volgende websites:

http://fam-broos.com/

http://www.bodemischfood.nl/

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i