Supplementen?

Gepost in Voeding
Geplaatst op vrijdag, 26 april 2024 om 01:21:42

Er staat niet voor niks op elk potje supplementen aangegeven dat het niet dient ter vervanging van gezonde voeding. Wees sceptisch over de uitspraken die gedaan worden door de bedrijven die de suppletie zelf maken en verkopen. Vele componenten uit de voeding zoals biologisch actieve onderdelen in planten en vezels kunnen niet vervangen worden door voedingssupplementen.

Denk aan de algemene voedingsbehoeften. De aanbevolen hoeveelheid van essentiƫle vitaminen en mineralen kan verkregen worden door een gezond voedingspatroon. Probeer dus genoeg te variƫren om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Eet met name veel groente en fruit.

Het gebruik van synthetische vitaminen en mineralen kan een risico geven door de manier waarop ze gemaakt zijn en de hulpstoffen die gebruikt worden. Ook hebben deze supplementen vaak een veel hogere dosering dan de natuurlijke supplementen, wat weer voor belasting van het lichaam kan zorgen. Er zijn twee soorten vitaminen:

  • Water oplosbare vitaminen, B, C en foliumzuur. Deze vitaminen kun je bij een te grote hoeveelheid uitplassen. Maar ook dit is een extra belasting voor je lichaam dus nogmaals houdt je aan de voorschriften.
  • Vet oplosbare vitamine A, D, K en E. Deze worden vastgehouden door het lichaam en zijn gevoeliger voor een overdoses van vitaminen. Je moet hier dus extra goed mee oppassen en eerder iets te weinig dan iets te veel nemen.

Laat je adviseren door een erkend professional voordat je besluit supplementen te nemen. Lees ook dit artikel: https://www.npo3.nl/ook-voor-vitaminen-geldt-overdaad-schaadt

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i