Suiker in fruit

Gepost in Voeding
Geplaatst op vrijdag, 31 december 2021 om 00:00:00

Fruit bevat van nature suiker in de vorm van vruchtensuiker, oftewel fructose. Suiker wordt door het lichaam omgezet in glucose, dat wordt gebruikt voor de energievoorziening. Men denkt dat suiker uit fruit slecht voor je is. Zou je daarom moeten stoppen met het eten van fruit? Nee, natuurlijk niet. Fruit is de meest natuurlijke bron van suiker voor de mens.

Fruit is zeer gezond

Fruit bevat zoveel wat goed is voor ons lichaam: vezels, vitamines, anti-oxidanten en mineralen. Het is echt onzin om geen fruit te eten, want het eten van fruit is juist heel gezond. Fruit zorgt voor een lager risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast hangt het eten van fruit samen met een lager risico op diabetes type 2, darmkanker en longkanker.

Skip vructensap

Natuurlijk is het belangrijk om niet te veel te eten. Wij zijn niet gemaakt om veel te eten. Het is belangrijk om te blijven variƫren. Een ander verhaal is het drinken van vruchtensap. Een glas sinaasappelsap drink je zo weg, maar over twee sinaasappelen eten doe je langer waardoor het meer verzadigt en bovendien levert het je meer vezels. Skip dus niet het fruit, maar wel het vruchtensap.

Fruitsuiker voor goede werking hersenen

Ben je echt bang voor suiker, eet dan gerust fruit maar geen koek, snoep en snacks! Minder de totale suikerconsumptie, in plaats van bang te zijn voor fruit. De suikers uit fruit zijn niet alleen gezond, ze zorgen bijvoorbeeld ook voor een goede werking van je hersenen.

© 2022 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i