Het perfecte dieet

Gepost in Voeding
Geplaatst op dinsdag, 23 april 2024 om 18:21:54

Omdat ieder persoon uniek is en voor niemand hetzelfde werkt geloof ik niet in het perfecte dieet waar iedereen mee zou kunnen afvallen. Het volgen van een dieet zorgt ervoor dat je bewuster gaat eten en vaak minder of gezonder gaat eten. Maar wanneer jij het dieet niet in jou levensstijl kan brengen dan past het jou niet.

Ons lichaam is zeer intelligent en gemaakt om te overleven. Dat zal het dus ook doen. Maar wanneer je voedsel eet die voor ons lichaam is bedoeld zul je meer in balans komen en je dus beter voelen in je vel.

Wanneer je lichaam vol afvalstoffen zit is het druk met schoonmaken. Geef je lichaam hier de tijd voor. Je kunt prima genieten van dat waar jij van wilt genieten, zolang jij je lichaam de tijd geeft te herstellen. De hele dag door blijven eten is absoluut niet handig. Zie jij jezelf al schoonmaken terwijl iedereen continue met vieze schoenen naar binnen blijft lopen?

Het is ook niet zo dat je heel veel nodig hebt, je lichaam is intelligent en dat vergeten wij vaak. Wij zijn niet getraind om ons volledige brein te gebruiken en doen onszelf hiermee tekort. Accepteer jezelf zoals je bent maar probeer de werking van jou lichaam te begrijpen zoals je wilt begrijpen hoe je een auto moet besturen om veilig van A naar B te komen.

De hedendaagse eetcultuur is een behoorlijke verzuring voor het lichaam geworden en uiteindelijk is een compleet verzuurd lichaam een lichaam die sterft. Wat is dan verzuurd eten en hoe kun je de basis vinden in jouw manier van eten te zorgen dat je lichaam niet verzuurd of in ieder geval je lichaam de tijd te geven te herstellen na veel voeding wat je lichaam verzuurd.

We zijn allemaal bang voor de gifstoffen die op groente wordt gespoten, maar niemand is bang voor een glas wijn. Terwijl alcohol juist een pure gifstof is voor ons lichaam en ons lichaam breekt deze stof gewoon af! Wanneer je meer dagen de juiste brandstof voor jouw lichaam eet en drinkt zal je lichaam veel meer energie overhouden om te gebruiken en zal je goed in je vel komen te zitten. Je afweersysteem wordt heel sterk en je lichaam kan zich weren tegen ziekmakers.

We zijn allemaal druk en maken geen tijd meer om na te denken over ons lichaam, maar eigenlijk weten we allemaal wat goed en slecht is. Meditatie is een manier om je bovenkamer op te ruimen, je geest weer helder te krijgen om naar dat stemmetje te kunnen luisteren die ons lichaam gezond wil houden.

Geniet en leef bewust! Jij bent zelf verantwoordelijk voor je lichaam en hier kun je niemand anders de schuld van geven. Uiteindelijk wilt iedereen zijn boterham verdienen en worden we overspoeld met manieren die voor iemand goed werkt of waar iemand heel veel geld aan verdiend.

Maak jezelf bewust en leer wat voor jou werkt!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i