Pompoen een natuurlijke ontstekingsremmer

Gepost in Voeding
Geplaatst op zaterdag, 27 april 2024 om 07:10:40

Pompoen is een heilzame groente die werkt als een natuurlijke ontstekingsremmer. Medicijnen die ontstekingen remmen, zoals aspirine kennen een reeks aan bijwerkingen en mogen bijvoorbeeld niet gebruikt worden bij een verminderde lever- of nierfunctie. Met pompoen heb je daar geen last van!

Wetenschappelijk onderzoek antikankerverwerking

De antioxidanten in pompoen remmen de ontstekingen, ze nemen de oorzaak van de ontstekingen weg door de vrije radicalen uit te schakelen. Wanneer vrije radicalen de overhand krijgen dan kun je kanker krijgen en dit is niet onwaarschijnlijk als je met synthetische medicijnen slechts de symptomen onderdrukt. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de antikankerwerking van pompoen. Deze groente blijkt effectief te zijn met het voorkomen en bestrijden van prostaatkanker, darmkanker, borstkanker en longkanker.

Pompoenpitten bron van magnesium

En vergeet niet de pitten in de pompoen! Pompoenpitten vormen een rijke bron van magnesium. Gezonde magnesiumwaarden zijn belangrijk voor de bloeddruk, hartgezondheid, botgezondheid en bloedsuikerspiegel. Verder zijn pompoenpitten rijk aan antioxidanten, ijzer, zink en veel andere voedingsstoffen. Hele pompoenpitten zijn een uitstekende bron van vezels. Voedingspatronen met veel vezels zijn in verband gebracht met veel gezondheidsvoordelen, waaronder een verlaagd risico op hartziekte, diabetes en obesitas.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i