Paranoten

Gepost in Voeding
Geplaatst op maandag, 27 december 2021 om 00:00:00

Paranoten zijn behoorlijk gezond! Zelf eet ik er twee per dag en dit is al genoeg voor een positief effect op het immuunsysteem en bij het voorkomen van kanker en infecties.

Meer selenium dan andere noten

De paranoot bevat meer selenium dan andere noten. Selenium heeft dezelfde werking als een antioxidant. En dat maakt dat het soms als kanker bestrijdend wordt bestempeld. Selenium kan er namelijk voor zorgen dat de celdeling wordt vertraagd. Het gaat de vorming van schadelijke stoffen in het lichaam tegen en beschermt de rode bloedlichaampjes en lichaamscellen. Het eten van twee paranoten per dag kan dus zorgen voor een goede weerstand, een goede werking van de schildklier en voor gezond haar.

Interessant voor sporters!

Paranoten zijn ook heel interessant voor sporters door het hoge gehalte aan antioxidanten, vetten en eiwitten. Tijdens het sporten worden spieren licht beschadigd. Selenium beperkt schade van de spieren tijdens de training en geeft ondersteuning in de herstelperiode. Ook andere afvalstoffen die vrijkomen tijdens een training worden door zowel vitamine E als selenium geneutraliseerd. Een regelmatige inname maximaal vijf paranoten per dag zou kunnen bijdragen aan betere sportprestaties.

© 2022 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i