Het gaat er niet om wat je eet, maar hoe je eet!

Gepost in Voeding
Geplaatst op zondag, 14 maart 2021 om 00:00:00

Neem de tijd en geniet van elke hap. Eten met je volledige bewustzijn zodat je er veel meer van kan genieten. Leren om je intuïtie te volgen en de signalen te herkennen die je lichaam geeft. Eten is geen verplicht onderdeel van de dag, maar een moment van rust en om te genieten.

Mindful eten: Eet langzaam, bewust, gezond, lekkerder en geniet!

Er zijn allerlei manier om te eten, bijvoorbeeld allerlei diëten die je kunt volgen. Dit gaat allemaal over wat we eten. We besteden veel minder aandacht aan hoe we eten. Je kunt mindful eten zien als het tegenovergestelde van diëten, want bij mindful eten is er geen goed of fout, maar juist een bewustwording van wat we eten en waarom.

Het doel van mindful eten is om onze maaltijden te baseren op lichamelijke signalen, zoals een hongergevoel en niet op emotionele signalen, zoals snacken om het snacken. Het gaat dan juist om bewust, ontspannen te eten en niet eten te zien als een noodzakelijke handeling zoals poepen, maar juist als een belangrijk onderdeel van je dag. Het is een leerproces al je zintuigen bij het eten te gebruiken en te luisteren naar je lichaam.

Tips die je kunnen helpen mindful te eten:

  • Weet wat je eet, kook gezond en bewust.
  • Eet langzaam zodat je lichaam de kans krijgt om alles juist te verteren, wat buikpijn en een vol gevoel voorkomt.
  • Eet kleine porties, als je dan iets eet wat minder gezond is, heeft dat een veel kleiner effect op de gezondheid van je lichaam.
  • Vermijd een volle buik voor je spijsvertering, je zult je hierdoor veel lekkerder voelen en energieker.
  • Eet zonder afleiding, geniet van je maaltijd en neem je tijd.

© 2021 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i