Het eten van vlees vergroot je kans op kanker

Gepost in Voeding
Geplaatst op donderdag, 25 april 2024 om 21:46:20

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het eten van rood vlees en het eten van bewerkt vlees de kans op het krijgen van darmkanker, longkanker, beroerte en diabetes type 2 vergroot. Dit verband is het sterkst voor bewerkte vleessoorten, zoals hamburgers, worstjes en vleeswaren.

Door minder vlees te eten en dit vaker te vervangen door peulvruchten en noten verlaag je het risico op verschillende ziekten. Minder vlees eten leidt ook tot minder uitstoot van broeikasgassen, waardoor het milieu minder wordt belast. Vervang vlees dus voor peulvruchten, noten of eieren en verlaag het risico op verschillende ziekten.

Minder vlees eten levert het milieu winst op. Voedsel is verantwoordelijk voor 20 tot 35 procent van de uitstoot van alle broeikasgassen. Meer dan de helft daarvan komt van vlees en zuivel. Minder vlees eten levert al snel veel milieuwinst op.

Je bespaart dierenlevens, en daarmee dierenleed. Dieren die niet de rit naar het slachthuis hoeven te maken en veelal in beroerde omstandigheden hun leven slijten!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i