Het belang van voldoende bitterstoffen

Gepost in Voeding
Geplaatst op zaterdag, 20 april 2024 om 01:19:29

"Bitter in de mond, houdt het hart gezond"

De bittere stoffen uit planten zijn een soort superfood. Ze remmen de eetlust, activeren de spijsvertering, versterken het immuunsysteem en helpen tegen verzuring van het lichaam.

Bitterstoffen hebben een sterk bittere smaak die zorgt voor meer aanmaak van speeksel, maagzuur en gal. Hierdoor verbetert de vertering van voedsel en stimuleren ze de beweeglijkheid van de darm, waardoor het voedsel beter en sneller wordt verteerd.

We voelen ons sneller verzadigd door de betere vertering van voedsel, zodat we ons niet overeten. Het gebruik van bitterstoffen is dan ook sterk aan te raden voor mensen die willen afvallen.

Gezonde darmflora

De effecten van bittere voeding op spijsverteringssappen, zorgen voor een optimale darmflora. Onze weerstand bevindt zich voor een groot deel in de darmen. Een goede darmflora kan veel ziektes voorkomen.

Wij eten tegenwoordig veel industrieel bewerkt voedsel, dat in ons lichaam wordt omgezet in zuren. Veel bitterstoffen werken sterk basisch wat betekent dat deze het lichaam neutraliseren en helpen om weer in balans te komen.

Deze voedingsmiddelen bevatten de meeste bitterstoffen:

  • Groenten: broccoli, boerenkool, spruitjes, bloemkool, spinazie, snijbieten, sla, waterkers, groene bonen, tuinerwten, artisjok, rode en gele pepers, selderij, avocado, pompoen, komkommer, meloen.
  • Kruiden: peterselie, salie, rozemarijn, tijm, basilicum, paardenbloem, mariadistel, rooibos, kamille en munt.
  • Fruit: al het rood fruit, appels, peren, ananas en mango’s.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i