Gezonde tussendoortjes

Gepost in Voeding
Geplaatst op donderdag, 18 april 2024 om 23:47:41

Het beste is natuurlijk om tussen je maaltijden door je darmen wat rust te geven. Maar wanneer je aan het werk bent en vooral wanneer je weinig in beweging bent, heb je toch die behoefte om tussen de maaltijden door wat te snacken. En wanneer je dan graag wilt kiezen voor iets gezonds, wat kies je dan? Hier volgen wat tips die jou wellicht kunnen helpen bij het kiezen van een gezonde snack!

Tip 1: Wanneer je trek krijgt in een snack, maak een kleine wandeling. Het is belangrijk om erachter te komen of je echt behoefte hebt aan voedingsstoffen of dat je wilt grijpen naar een snack om even je hoofd naar wat anders te zetten dan je werk. Een wandeling kan de behoefte aan de snack wegnemen.

Tip 2: Drink een glas water met een smaakje of een warme kop thee. Je kunt voor de smaak wat gember, sinaasappel of ander fruit toevoegen aan je water.

Tip 3: Heb je na deze tips nog steeds echt de behoefte aan een snack? Dan kun je het beste kiezen voor groente of fruit. Deze bevatten niet alleen veel vitamines en mineralen, ze zijn laag in calorieën en geven een verzadigd gevoel dankzij de vezels en het volume. Wanneer je behoefte hebt aan meer energie kun je kiezen voor een handje ongezouten noten die niet in olie zijn gebakken. Let er wel op dat je de noten langzaam eet, zodat je niet de behoefte krijgt om meer dan één hand noten te eten als snack, want dan zit je al snel aan dezelfde calorieën voor een hele maaltijd.

Tip 4: Mocht je voor jezelf besloten hebben, tussen je maaltijden door wat te willen snacken en heb je de tijd daar wat voorbereiding voor te treffen. Dan kun je de avond van te voren wat extra groente koken, een soepje maken die je makkelijk kunt meenemen of een eitje koken die je tussendoor kunt pellen en opeten.

Tip 5: Neem voor elke maaltijd de tijd en rust of eet pas wanneer je hier tijd voor kunt maken. Het is belangrijk dat je bewust bent over wat je eet en hoe je eet in plaats van te eten terwijl je met je hoofd bij andere zaken bent. Wanneer je bewust bent over je voeding zul je ook meer voldaan raken. Uiteraard is het moeilijk om gewoonte te doorbreken, maak kleine stappen en maak het jezelf niet te zwaar. Uiteindelijk kom je er ook met kleine stappen. En in dit geval heb je weer een aantal tools om de juiste stappen te maken betreft je voeding.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i