Eet je brein gezond!

Gepost in Voeding
Geplaatst op zaterdag, 27 april 2024 om 10:55:02

Je kunt je geheugen verbeteren door te zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt en deze heb je ook nodig zodat je brein optimaal kan functioneren.

Groenten zorgen voor glucose voor het brein en de vezels die ze bevatten zorgen voor langzame opname van glucose. Daarmee ontstaat een stabiel niveau van energie, alertheid en concentratie.

Omega-3

Vis wordt terecht al lang aangeduid als brein voedsel. Je brein bestaat voor twee derde uit vetzuren. Omega-3 vetzuren zorgen voor een soepel brein, en die zitten dus in vette vis!

Volkoren

Het brein kan niet functioneren zonder energie. In plaats van suikers te eten zorg ervoor dat je volkoren producten kiest. Volkoren geeft langzamer en stabieler glucose af, waardoor je de hele dag mentaal alert en scherp blijft.

Groene bladgroente

Bladgroenten als broccoli, spruiten en spinazie zijn van vitaal belang. Groene bladgroente zorgen voor het behoudt van een beter geheugen op latere leeftijd. Zelfs in een vroege levensfase hebben baby's de ijzervoorraad waarmee ze geboren werden opgebruikt en hebben ze ijzer nodig uit voedsel om de ontwikkeling van het brein te bevorderen. Daarnaast is broccoli een bron van vitamine K, waarvan bekend is dat het je cognitieve functies verbetert. Hoe meer je hiervan eet hoe beter!

Noten

Vitamine E voorkomt cognitieve achteruitgang en in het bijzonder bij ouderen. Noten zijn een goede bron van vitamine E net als groene groente, zaden, eieren en volkoren.

Appels

Appels zorgen voor verminderde 'vrije radicalen'. Ze bevatten antioxidanten die je brein cellen beschermt tegen aanvallen van vrije radicalen op de buitenste delen van neuronen, wat uiteindelijk tot cognitieve achteruitgang leidt. Eet je appels wel met schil!

Cacao

Cacao is goed voor je ziel, maar houdt ook je brein scherp. Cacao biedt bescherming tegen ouderdomsgeheugen verlies. Cacao bevat een stof die zorgt voor meer bloedtoevoer naar het brein.

Gezonde voeding is er voor jou. Niet alleen om je lichaam gezond te houden maar ook je brein. Geniet en eet je brein gezond!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i