Cacao, bron van magnesium

Gepost in Voeding
Geplaatst op donderdag, 25 april 2024 om 01:27:34

Wist je dat de cacaoboon van een plant komt? De cacaoboon bevat daarom diverse voordelen die we ook in sommige soorten groenten vinden. Sterker nog: cacao is superieur ten opzichte van vele soorten groenten.

Antioxidanten

Cacao zit vol antioxidanten welke vrije radicalen in je lichaam opruimen, stimuleren vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Cacao zit vol mineralen, waaronder magnesium. Magnesium heeft een stressverlagende werking en kan je helpen ontspannen als je snel overprikkeld raakt. Magnesium is namelijk belangrijk voor de overdracht van prikkels naar je hersenen. Als je snel overprikkeld bent, kan magnesium je helpen om de wereld er minder overweldigend te doen uitzien.

Rijk aan ijzer

Cacao bevat veel koper wat een belangrijk mineraal is voor je stofwisseling en voor de overdracht van zuurstof naar je rode bloedcellen. Tenslotte bevat cacao veel ijzer wat belangrijk is voor de aanmaak van rode bloedcellen en is net als koper essentieel om het zuurstofgehalte in je lichaam op peil te houden. Als je een tekort aan ijzer of koper hebt, voel je je vaak slap en heb je weinig energie.

Tegen huidveroudering

Cacao beschermt je huid, de antioxidanten vangen de schadelijke deeltjes die je lichaamscellen verouderen. Zo beschermt cacao je huid tegen verdunning, de ontwikkeling van rimpels en het ontstaan van pigmentvlekken.

Gezonde tanden

Cacao bevat antibacteriƫle bestanddelen die onder andere gaatjes in je tanden tegengaan. Door cacao te eten houd je dus je gebit en tandvlees gezond.

Rauwe cacao

Mexicaanse genezers gebruiken cacao om insectenbeten en bronchitis te genezen. In andere culturen wordt cacao toegepast als middel tegen gaatjes, reuma, slapeloosheid en voor een goede spijsvertering. Wie de meeste gezondheidsvoordelen uit cacao wilt halen kiest voor rauwe cacao. Rauwe cacao is niet geroosterd, waardoor alle antioxidanten en voedingsstoffen intact zijn gebleven. Rauwe cacao is verkrijgbaar in poedervorm, maar ook als hele bonen of zogenaamde cacaonibs.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i