Bottenbouillon voor een goede gezondheid

Gepost in Voeding
Geplaatst op donderdag, 28 maart 2024 om 16:29:00

Bottenbouillon is een essentieel onderdeel van ons dieet, maar wie neemt nog de tijd om het te maken? We kiezen vaak voor kant-en-klare soepen vanwege gemak, maar bottenbouillon biedt aanzienlijke gezondheidsvoordelen, vooral voor onze darmen, waar onze gezondheid begint. Een ongezonde darmflora kan leiden tot diverse klachten, van vermoeidheid tot obstipatie, en van depressies tot eczeem.

De sleutel tot gezonde darmen in bottenbouillon is gelatine. Het is cruciaal om de bouillon lang te laten trekken, zodat collageen uit de botten, merg en bindweefsel wordt omgezet in gelatine, waarbij de voedingsstoffen vrijkomen.

Gelatine heeft de unieke eigenschap om de darmwand te versterken en zelfs te herstellen. Mensen met het prikkelbare darmsyndroom ervaren vaak verlichting omdat gelatine de darmen tot rust brengt.

Bovendien bevordert gelatine de opbouw en het onderhoud van spiermassa en fungeert het als een cruciale bouwstof voor neurotransmitters, die bepalend zijn voor humeur, gedrag en gezondheid.

Een gezonde darmwand is van vitaal belang om virussen, bacteriën en onverteerde voeding niet de kans te geven om vanuit de darm het lichaam binnen te dringen.

Het bindweefsel in bottenbouillon bevat natuurlijke bouwstoffen die het lichaam ondersteunen bij de opbouw en het behoud van kraakbeen. Het helpt bindweefsel sterk te houden en gewrichten soepel, wat verlichting kan bieden bij gewrichtspijn en artrose.

Bottenbouillon geeft een aanzienlijke boost aan het immuunsysteem en vertoont zelfs een vergelijkbare werking als medicijnen tegen bronchitis. Kortom, het is absoluut een aanrader voor je gezondheid!

En voor degenen die echt geen tijd hebben om zelf bottenbouillon te maken, is hier een handige link: https://www.oerbouillon.nl/

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i