Bottenbouillon voor een goede gezondheid

Gepost in Voeding
Geplaatst op vrijdag, 4 november 2022 om 00:00:00

Bottenbouillon is een heel belangrijk deel van ons dieet, maar wie maakt er nog bottenbouillon? We nemen daar de tijd niet meer voor en hebben een rijke keuze gekregen aan kant- en klare soepen.

Maar bottenbouillon heeft belangrijke gezondheidsvoordelen en dan vooral voor onze darmen, daar waar onze gezondheid begint! Een ongezonde darmflora kan voor veel klachten zorgen, van vermoeidheid tot obstipatie en van depressies tot eczeem. 

De stof die verantwoordelijk is voor gezonde darmen in bottenbouillon is gelatine. Het is belangrijk om de bouillon lang op te zetten, omdat collageen uit de botten, merg en bindweefsel dan wordt omgezet in gelatine en zo komen de voedingsstoffen vrij. 

Gelatine heeft de bijzondere eigenschap dat het de darmwand kan verstevigen en zelfs helen. Mensen met het prikkelbare darmsyndroom hebben veel baat bij deze stof, omdat het de darmen tot rust brengt.

Daarnaast heeft gelatine de eigenschap om spiermassa op te bouwen, te onderhouden en is het een belangrijke bouwstof voor neurotransmitters, welke bepalend zijn voor je humeur, gedrag en gezondheid.

Een gezonde darmwand is belangrijk om virussen, bacteriën, niet volledig verteerde voeding geen kans te geven om vanuit de darm het lichaam binnen te dringen.

In bindweefsel zitten grote hoeveelheden natuurlijke bouwstoffen die het lichaam helpen bij de opbouw- en in stand houding van het kraakbeen. Wat kan helpen bindweefsel sterk te houden en gewrichten soepel, waardoor het verlichting kan geven aan gewrichtspijn en artrose.

Bottenbouillion geeft een enorme boost aan je immuunsysteem en heeft zelfs een vergelijkbare werking als medicijn tegen bronchitis. Absoluut een aanrader voor je gezondheid dus!

En wanneer je echt geen tijd hebt om bottenbouillion te maken, kijk dan eens hier: https://www.oerbouillon.nl/

© 2022 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i