Hennep thee voor vele gezondheidsvoordelen

Geplaatst op vrijdag, 10 december 2021 om 00:00:00

Hennep thee kan de symptomen van chronische pijn helpen verlichten. Het werkt ontstekingsremmend en versterkt je immuunsysteem. Mensen drinken al duizenden jaren hennep thee vanwege de vele gezondheidsvoordelen.

Hennep thee kan worden gemaakt door hennep in heet water te weken, net als elke andere kruidenthee. In hennep thee worden de gedroogde bloemen en bladeren gebruikt van de hennepplant en heeft een licht bittere smaak.

Wat doet hennep voor je lichaam?

Door de ontstekingsremmende werking, zorgt de hennepthee dat de hersenen zichzelf herstellen en wordt overmatige schade door stress vermindert.

Hennep bevordert de gezondheid van en het hart, verlicht symptomen van misselijkheid en darmproblemen als krampen, constipatie en diarree.

Doordat de effecten van hennepthee langzaam op gang komen via het spijsverteringsstelsel, maar wel voor langere tijd werken kan het helpen om pijn te verlichten bij chronische aandoeningen zoals kanker, AIDS, MS en reumatoïde artritis.

Belangrijk is dat hennep kan zorgen voor het verwijden en relaxen van de aders. Dit is dus zeer effectief voor verstopte aders en hoge bloeddruk.

De meeste hennep thee wordt gemaakt van helende hennep, die anders is dan de marihuanaplant. Van hennep thee word je dus niet high of stoned.

© 2022 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i