Wat is gezondheid?

Gepost in Mindfulness / Voeding
Geplaatst op vrijdag, 19 april 2024 om 14:55:22

Gezond is niet een kwestie van niet ziek zijn, maar het continu werken aan fysiek en mentaal welzijn. Gezond eten, voldoende beweging, voldoende slaap, het onderhouden van sociale contacten, wandelingen in de natuur, structuur en regelmaat houden je mentaal sterk, het vermindert ook de kans op depressie.

Behoefte van het lichaam

Het lichaam vertelt ons waar het behoefte aan heeft. Te weinig lichaamsbeweging is voelbaar in slappe spieren wat zich uit in pijn in het lichaam, mensen die nooit buiten komen voelen zich duf en uitgeblust. Als we de tijd nemen om de sensaties in ons lichaam te voelen, weten we wat we nodig hebben. Maar ook met gezond verstand kom je een heel eind.

Gezond eten

Gezond eten doe je in de eerste plaats door minder te eten en niet meer dan je nodig hebt. Kies minder voor milieubelastende dierlijke eiwitrijke producten, zoals vlees en kaas en meer voor plantaardig. Gebruik producten in de meest pure vorm die zo min mogelijk bewerkt en zonder toevoegingen zijn. Industrieel geproduceerd voedsel is vaak armer aan belangrijke voedingsstoffen en rijker aan stoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd dan onbewerkte voedingsmiddelen.

Gezondheid is een verantwoordelijkheid die ieder voor zich zal moeten nemen. Werk aan je fysiek en mentaal welzijn!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i