Meditatie gezond voor ons brein

Gepost in Mindfulness / Yoga
Geplaatst op maandag, 6 december 2021 om 00:00:00

Het brein is ons meest waardevolle bezit. Met ons brein kunnen we denken, communiceren, liefhebben en ervaren we de wereld om ons heen. Psychologen kunnen je vertellen dat 90 procent van je geluk afhankelijk is van hoe je naar de wereld kijkt. 

Yoga voor je mind

Hoewel Yoga vaak gezien wordt als het doen van fysieke houdingen, is het traditioneel gezien een practice voor de mind. Wanneer we niet voor onze mind zorgen, raakt onze perceptie van de wereld om ons heen vervuild. We raken gestresst en geweldige vaardigheden zoals creativiteit, intuïtie, focus en de helderheid van geest, raken verborgen onder een laag van slechte gewoontes, onproductieve gedachten, beperkende overtuigingen en beslissingen die worden genomen op de automatische piloot. We zijn hierdoor eerder geneigd om keuzes te maken die ons niet verder helpen.

Overleven

De kwaliteit van ons leven verslechterd, we leven op de automatische piloot en ons leven is het resultaat van de som van alle slechte gewoontes, stressvolle gedachtepatronen en een sterk beperkte worldview. We leven in een staat van stress en angst in plaats van liefde, authenticiteit en verbinding. Met andere woorden, we zijn meer bezig met overleven dan dat we daadwerkelijk een krachtig leven leiden en een authentieke bijdrage leveren aan de wereld.

Authentiek leven

In een alsmaar complexer wordende wereld, met duizenden dingen op een dag die strijden om je aandacht is het een kunst om geen stress te ervaren, focus te vinden, creatief te zijn en dicht bij jezelf te blijven. Het is door middel van meditatie dat we onszelf kunnen trainen om deze vaardigheden ons weer eigen te maken en te gebruiken om een krachtig, gezond en authentiek leven te leiden.

Wetenschappelijk

Meditatie vindt zijn oorsprong in spirituele tradities, maar er zijn inmiddels stapels van onderzoek uit wetenschappelijke stromingen zoals de psychologie en neurologie die de krachtige voordelen van meditatie onmiskenbaar bewijzen.

© 2022 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i