Het gaat er niet om wat je eet, maar hoe je eet!

Gepost in Mindfulness / Voeding
Geplaatst op zaterdag, 4 december 2021 om 00:00:00

Eet langzaam, bewust, gezond, lekker en geniet! Neem de tijd en geniet van elke hap (net als elke stap in het leven). Eten met je volledige bewustzijn zodat je meer zal genieten. Leren om je intuïtie te volgen en de signalen te herkennen die je lichaam geeft.

Mindful eten

Eten is geen verplicht onderdeel van de dag, maar een moment van rust en om te genieten. Er zijn allerlei manieren om te eten, bijvoorbeeld diëten die je kunt volgen. Dit gaat allemaal over wat we eten. We besteden veel minder aandacht aan hoe we eten.

Je kunt mindful eten zien als het tegenovergestelde van diëten, want bij mindful eten is er geen goed of fout, maar juist een bewustwording van wat we eten en waarom.

Het doel van mindful eten is om onze maaltijden te baseren op lichamelijke signalen, zoals een hongergevoel en niet op emotionele signalen, zoals snacken om het snacken. Het gaat dan juist om bewust, ontspannen eten en niet eten zien als een noodzakelijke handeling zoals poepen, maar juist als een belangrijk onderdeel van je dag.

Het is een leerproces al je zintuigen bij het eten te gebruiken en te luisteren naar je lichaam.

Tips die je kunnen helpen mindful te eten:

  • Weet wat je eet, kook gezond en bewust.
  • Eet langzaam zodat je lichaam de kans krijgt om alles juist te verteren, wat buikpijn en een vol gevoel voorkomt.
  • Eet kleine porties, als je dan iets eet wat minder gezond is, heeft dat een veel kleiner effect op de gezondheid van je lichaam.
  • Vermijd een volle buik voor je spijsvertering, je zult je hierdoor veel lekkerder voelen en energieker.
  • Eet zonder afleiding, geniet van je maaltijd en neem je tijd.

© 2022 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i