Buikvet

Gepost in Mindfulness / Voeding
Geplaatst op woensdag, 23 november 2022 om 00:00:00

Buikvet is een signaal van je lichaam, zoals rugpijn, hoofdpijn en pijn in nek en schouders. Buikvet is een beschermlaag van je buik, wat zegt dat je niet luistert naar je buik, je intuïtie. 

Nee, we stoppen onze buik het liefst lekker vol zodat we deze emoties niet hoeven te voelen of überhaupt naar te luisteren. 
Niet zo gek, want we worden voor gek verklaard als we alles op ons gevoel doen. Op school wordt je geschoold en geleerd alles te beredeneren, hier leer je niet om naar je natuurlijke intelligentie te luisteren. 

En laten we niet vergeten wat een uitwerking chronische stress op ons lichaam heeft. Tegenwoordig is het hebben van stress, gewoon druk zijn en dit heeft een enorme invloed op zowel buikvet als je energie level. 

Om van buikvet af te komen, zul je dieper moeten gaan dan het volgen van een dieet. Je zult eerst je lijf weer moeten leren voelen, dus uit je hoofd te komen, leren loslaten. En dit is een lange weg. Een dieet volgen lijkt moeilijk, maar is eigenlijk de makkelijke weg in plaats van opzoek te gaan naar de oorzaak. 

Vele kennen het vast, de emotionele vreetbuien. Vertaal dit nu eens naar jou levensstijl, eet jij uit emotie, gewoonte of omdat je buik je vertelt dat je wat moet eten?

© 2022 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i