Bewegen is medicijn, en meer!

Gepost in Fitness / Yoga
Geplaatst op vrijdag, 1 maart 2024 om 17:54:33

Regelmatig bewegen geeft meer energie, maakt omgaan met stress gemakkelijker, vergroot het uithoudingsvermogen, zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt en beter slaapt en vermindert de kans op chronische aandoeningen. Daarbij is het een prettige manier om iets samen met anderen te doen en een goede gelegenheid nieuwe vrienden te maken. Ook versterkt dagelijks bewegen de spieren, zorgt het voor verbranding van calorieën en helpt het bij afvallen. Je houdt door regelmatig te bewegen het lichaamsgewicht op peil en het helpt tegen vreetbuien.

Lichaamsbeweging draagt op twee manieren bij tot het verlies van lichaamsvet. Om te beginnen betekent elke vorm van lichamelijke activiteit het verbranden van meer calorieën. Bewegen bevordert ook de ontwikkeling van spierkwaliteit. Daardoor gaat het lichaam ook meer calorieën verbranden in rust: hoe meer spierkwaliteit het lichaam heeft, hoe meer calorieën het verbrandt, zelfs in rust.

Lichaamsbeweging helpt ook botontkalking (osteoporose) te voorkomen, vermindert het risico op hart- en vaatziekten en diabetes omdat bewegen het bloedsuikergehalte stabiliseert. Lichaamsbeweging helpt ook de pijn verlichten bij artrose en is goed voor de geestelijke gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat bij niet al te zware depressies lichaamsbeweging even effectief is als medicijnen. Daarnaast geven steeds meer onderzoeken aan dat geregelde lichaamsbeweging het geestelijke verouderingsproces kan afremmen. Lichaamsbeweging zou zelfs bescherming bieden tegen de ziekte van Alzheimer.

Door met de juiste hoeveelheid en intensiteit te bewegen ga je je beter voelen, er beter uitzien, beter functioneren EN word je gezonder!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i