Wandelen voor je gezondheid

Gepost in Fitness
Geplaatst op zaterdag, 20 april 2024 om 05:11:57

Er kan geen pil op tegen een half uur wandelen per dag. Wandelen is echt gezond! We zijn gemaakt om te bewegen en niet om stil te zitten. Wij stammen af van jagers en verzamelaars en behoren kilometer af te leggen per dag. Wandelen is goed voor je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten, spieren, gewicht en geheugen. En misschien wel het meest belangrijk je wordt er blij van, wandelen is namelijk goed voor je humeur.

Waarom is wandelen gezond?

Wanneer je regelmatig je botten belast worden ze sterker. Wandelen is goed voor het kraakbeen. Met name wanneer je ouder wordt kun je pijn aan gewrichten krijgen. Bij weinig beweging wordt het kraakbeen dunner. Wandelen zorgt ervoor dat kraakbeen soepeler zal gaan bewegen. Je vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen tijdens het wandelen. En het verlaagt de bloeddruk en cholesterolgehalte in het bloed.

Wandelen tegen depressie

Het helpt ook tegen depressie, wandelen verlaagt stress en bevorderd de nachtrust. Het stimuleert de stofwisseling en helpt tegen darmverstopping, wat kan zorgen voor depressie. Wanneer je stevig doorwandeld kun je behoorlijk wat calorieën verbranden. Dus door weer en wind, wandel elke dag minimaal een half uur buiten. Dit is heel goed voor je weerstand, zo went je lichaam aan de weersomstandigheden wat belangrijk is om je lichaam fit en gezond te houden.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i