Waarom train ik graag mijn bilspieren?

Gepost in Fitness
Geplaatst op vrijdag, 26 april 2024 om 00:33:32

Er zijn meer dan 650 spieren in je lichaam waarvan de gluteus maximus de grootste is. Onze bilspieren zorgen ervoor dat we rechtop kunnen staan en zitten. Wanneer je bilspieren te zwak zijn, zakt het bekken tijdens het lopen. De gluteus medius is mede verantwoordelijk voor het stabiliseren van het bekken, de heup en bepaalt de positie van de knie.

Je bilspieren vormen een belangrijke rol tijdens het lopen. Wanneer de knieƫn naar binnen knikken tijdens het lopen kan dit zorgen voor knieproblemen. Je bilspieren zijn belangrijk bij explosieve acties om te sprinten bijvoorbeeld. Wanneer we de bilspieren niet goed trainen kan het hun functie niet goed uitvoeren met blessureleed als gevolg.

Onderontwikkelde bilspieren kunnen leiden tot onderrugklachten, knieklachten, heupklachten en hamstringblessures. De hamstring probeert de bilspieren wanneer deze te zwak zijn te compenseren, waardoor hamstringblessures vaak voorkomen. Behalve dat we graag mooie, ronde bilspieren trainen is het dus noodzakelijk deze spieren bewust te trainen om blessureleed te voorkomen.

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i