Bracen helpt rugklachten voorkomen

Gepost in Fitness
Geplaatst op vrijdag, 26 april 2024 om 02:45:24

Bracen is letterlijk jezelf schrap zetten voor wat komen gaat. Je spant hierbij al je buikspieren aan om je rug te stabiliseren. Je zorgt er dan voor dat je rug beschermd is. Je spant alle spieren rond je ruggengraat aan, waardoor je een soort van 'korset' vormt dat er voor gaat zorgen dat je wervelkolom langs alle kanten steviger vaststaat.

Bracen is niet alleen nuttig om zowel je buik- als rugspieren te verstevigen, maar zeker ook in het dagdagelijkse leven wanneer je iets zwaars moet optillen, denk bijvoorbeeld aan een tas vol met boodschappen of een kind.

Leren bracen

Het is belangrijk het bracen goed onder de knie te krijgen door eerst bewust te oefenen, zodat je het altijd en overal kan gebruiken. We zijn geneigd vanuit onze borst te ademen, maar het is belangrijk de tijd te nemen om vanuit je buik te leren ademen.

Om te oefenen neem je zoveel mogelijk lucht tot je en duw je je buik naar buiten toe. Plaats je handen op je buik en probeer je handen weg te duwen met je buik. Blaas niet meteen alle lucht uit maar houdt de spanning hoog door langzaam de lucht uit te blazen.

Oefenen dus en voorkom rugklachten!

© 2024 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i