Waarom gezonde voeding?

“You are what you eat!”

Gezond eten heeft talloze voordelen. Niet alleen voel je je fitter en krijg je meer energie, maar het helpt je ook om beter te slapen ’s nachts en om je overdag beter te kunnen concentreren. Daarnaast heeft gezonde voeding ook een positief effect op je weerstand, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes.

Voeding is heel krachtig. Zo bevatten groenten en fruit bijvoorbeeld veel vitaminen en antioxidanten, die jouw lijf gezond houden. Wist je dat het eten van een banaan bijvoorbeeld helpt om dopamine aan te maken in de hersenen? Dit geeft jou een positief en blij gevoel.

Wanneer je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt ben je langer verzadigd en heb je dus minder snel trek. Gezonde voeding helpt je om af te vallen, maar kan je ook helpen om op gewicht te blijven. Samen kunnen we jouw doelen bekijken en bepalen wat het beste bij jou past.

Er is namelijk nooit één manier die voor iedereen werkt. Er bestaat geen dieet dat voor iedereen hetzelfde resultaat geeft. Ik kijk graag met je mee, ik voorzie je van tips en ik zal je indien nodig (bij)sturing geven.

Uiteindelijk zal je zelf leren hoe je het beste je eetpatroon kunt veranderen. Hierdoor zal je ervaren wat gezonde voeding doet met jouw lichaam. Je leert om bewuster te eten en te genieten van je eten.

We zoeken naar een balans, waarbij ook ruimte is voor jouw favoriete lekkernijen.

© 2021 Shanna Janssen

Webdesign & Realisatie: 6i